Voda sa Ćelija za Ćićevac i Varvarin do kraja godine

1

Projekat na vodosnabdevanju više opština Rasinskog okruga sa akumulacije jezera Ćelije se, posle 23 godine od izgradnje jednog vrlo kompleksnog vodosistema, bliži kraju. Rasinski upravni okrug juče je ocenio da će i opštine Ćićevac i Varvarin do kraja godine dobiti zdravu pijaću vodu.

Načelnik Rasin skog upravnog okruga Branislav Vesić je izjavio da će uskoro ovaj veoma značajan projekat biti i praktično okončan završetkom radova na rezervoaru u Lipovcu.

– Sigurno je da još ima posla na ispiranju i doterivanju i tako dalje, ali je sigurno da će ljudi iz opština Ćićevac i Varvarin do kraja godine dobiti zdravu pijaću vodu, izjavio je Vesić .

Prema njegovoj najavi, svečano puštanje vodovoda za Ćićevac i Varvarin uslediće prvih dana po Novoj godini.

Ovo je potvrdio i direktor kruševačkog ,,Vodovoda,, Milutin Tasić. On je kazao da radovi na projektu implementacije daljinskog nadzora na rezervoaru od pet hiljada kubika u Lipovcu, sa kojeg će se, kako je predviđeno, osim Kruševljana, vodosnabdevati i opštine Ćićevac i Varvarin, biće završeni do kraja kalendarske godine.

Cilj rekonstrukcije Fabrike vode u Majdevu, započete pre pet godina, dodao je Tasić, je povećanje kapaciteta sa 500 na hiljadu litara u sekundi, što omogućava da se, pored Kruševca, Aleksandrovca i Trstenika, vodom za piće snabdevaju i stanovnici Ćićevca i Varvarina.

Vodu sa akumulacije jezera Ćelije posebno željno očekuju stanovnici Ćićećevca koji decenijama kubure sa neispravnom vodom koja, dotrajalim cevima iz ćićevačkog vodovoda, više teče mutna nego bistra, pa je često neupotrebljiva za piće i spremanje hrane.

Ovdašnje stanovništvo se, uglavnom,vodom snabdeva sa bunara, ali ni oni u vreme kišnih bujica i poplava bivaju zagađeni i neupotrebljivi.

1 KOMENTAR

  1. snabdevate Ćićevac i Varvarin, a mi u Đunisu i dalje da gledamo u neispravne bunare.Svaka Vam čast .Možda se i pojavite pred neko glasanje, ko zna.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime