Volimo Jastrebac: 10 mesta na Jastrepcu koje morate posetiti!

0
volimo jastrebac

Udruženje građana “Volimo Jastrebac” priprema nesvakidašnju akciju “Jastrebac TOP 10”. Akcijom će prikazati prvih 10 mesta na Jastrepcu koje morate posetiti. Plan je da se nakon toga prikažu svetu sve prelepe destinacije i predeli ove planine.

“Volimo Jastrebac” je neprofitna organizacija koja želi da predstavi naše prirodne lepote, najpre putem društvenih mreža i elektronskih medija, a onda i promotivnim turističkim obilascima planine Jastrebac.

– Prvih početnih 10 destinacija na Jastrepcu i podno Jastrepca smo odabrali tako da na jednom mestu predstavimo bisere duhovnosti, planinskog turizma, vinskog turizma, autentičnih odgajališta specifičnih životinjskih sorti i banjskog turizma. Osnovna namera nam je da ukažemo na šarenoliku turističku ponudu, od Boga nam datu i od vrednih ljudi upotpunjenu, kako bismo mogli da spoznamo lepote Jastrepca koje su nam na korak od domova. Turizam je moguć ovde i sada iako ga često dugo planiramo i vidimo samo negde tamo daleko sa mnogo većim izdacima i udaljenostima. Ove destinacije predstavljaju početne osnove za dalji razvoj turizma na Jastrepcu, i uz pomoć svih turističkih organizacija opština i gradova koji okružuju Jastrebac, imaju velik potencijal koji svi želimo da pokrenemo i razvijamo u godinama pred nama. – rekao je Aleksandar Milanović, jedan od osnivača udruženja “Volimo Jastrebac”.

Povratak prirodi

volimo jastrebacUdruženje građana “Volimo Jastrebac” je formirano krajem prošle godine i do sada je imalo više lepih akcija od kojih izdvajaju iniciranje i organizaciju  nacionalne promocije “Gvozdenog puka” i suorganizaciju prvih “Dana Prokupca”. Udruženje želi da promoviše  turističke potencijale planine, ali i da udruži ljude i opštine podno Jastrepca u zajedničkom  razvoju cele oblasti.

Jastrebac je planina koja se nalazi na potezu između Niša, Aleksinca, Kruševca, Blaca i Prokuplja. Sastoji se iz dva masiva, Velikog i Malog Jastrebca. Spada u rodopske planine. Najviši vrhovi su Velika Đulica (1491 m), Pogled (1481 m), Zmajevac (1313 m) i Bela stena (1257 m) koji predstavljaju prirodnu granicu između Toplice i Pomoravlja. Prevojem Grebac vodi put Prokuplje – Kruševac, preko Ribarske banje.

S namerom da predstavi potencijale Jastrepca na jednom mestu i TOP NOVOSTI se pridružuje ovoj akciji. Najavljujemo reportaže u kojima ćete se bolje upoznati sa ovim prirodnim blagom našeg kraja, kao i svim aktivnostima udruženja “Volimo Jastrebac”.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime