Volonteri “Dobre komšije” pomažu najstarijima u Prokuplju

1

U Prokuplju je formirana organizacija volontera, mladih ljudi koji su spremni da pomognu svojim sugrađanima u teškoj situaciji u kojoj su se našli. Organizacija “Dobre komšije” je nastala sa ciljem da okupi pretežno srednjoškolce, ali i sve ostale mlade ljude koji žele da pomognu i pokažu solidarnist u ovom trenutku krize.

Organizacija nastoji da pomogne sugrađanima kojima je sloboda kretanja ograničena u obavljanju svakodnevnih obaveza – kupovini namirnica, lekova, iznošenju smeća, šetnji ljubimaca, a neki od najstarijih sugrađana ukazali su toliko poverenje, da su dali ovlašćenja da volonteri podižu penzije.

– Obilaženjem svojih sugrađana imali smo priliku da vidimo da neki od njih žive u veoma teškim i nehumanim uslovima, te smo rešili da njima posebno pomognemo. Počeli smo da prikupljamo novac i hranu i na taj način uspeli smo uspešno da snabdemo nekoliko porodica osnovnim životnim namirnicama, navode u ovoj volonterskoj organizaciji.

S obzirom je ideja ove organizacije od samog početka humana i volonterska, kao i da ne dobija nikakvu pomoć, sve troškove su pokrili sami volonteri i to smatraju velikim uspehom.

Ovim putem oni pozivaju sve zainteresovane sugrađane da  se jave na 062 8539623 ili putem društvenih mreža i priključe  akciji kako bio uspeli da pomognu što većem broju ljudi.

1 KOMENTAR

  1. Omladino grada Prokuplja,volonteri “Dobre komsije”zasluzujete svu srecu ovog sveta,vasa humanost nema granica,vi ste heroji grada Prokuplja

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime