Volonterski centar Prokuplje proslavio 4. rođendan

0

Volonterski centar Prokuplje proslavio je četvrtu godišnjicu uspešnog rada i razvoja volonterizma u gradu.

Prijemom u Svečanoj sali Opštine Prokuplje Volonterski centar je danas proslavio svoj četvrti rođendan. Ovu priliku su volonteri i predsednica centra Slađana Milosavljević iskoristili da se zahvale svim svojim saradnicima na zajedničkom zalaganju razvijanja volonterizma u našem gradu.

– Ove godine je aktivno bilo 175 volontera, a odradili smo 2268 volonterskih sati. Meni je izuzetno drago što mogu da kažem da Volonterski centar iz godine u godinu ide uzlaznom putanjom. Primećujemo napredak i radimo samo na poboljšanju, sve je veći broj volontera i sve značajniji projekti koje pokrećemo, rekla je Slađana Milosavljević.

Među mnogobrojinim saradnicima Volonterskog centra su i Opština Prokuplje, Narodni muzej Toplice, Kancelarija za malde Žitorađa, Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti, lokalni mediji i mnogi drugi.

Za poseban doprinos razvijanju volonterizma u Toplici zahvalnicu je dobio Stefan Cicmilović, volonter koji je u 2015. godini imao najviše odrađenih volonterskih sati.

– Želeo sam da se priključim Volonterskom centru da bih stekao nove prijatelje, ali i da bih se bolje upoznao sa volonterizmom. Učestvovao sam u mnogim akcijama od 2013. godine, a ove godine u svim. Pored druženja tu je i neverovatan osećaj zadovoljstva kad pomognete drugome, kaže šesnaestogodišnji gimnazijalac Stefan.

c8b10f33-af90-4c03-8fd2-f3d4115e5472

U prethodnoj godini Volonterski centar je obeležio Svetski dan voda, učestvovao je u programu Kulturnog leta Žitorađa, čak 50 volontera je uzelo učešće u projektu „Dance for life“, a njih 20 je oživljavalo neolit u Arheoparku „Pločnik“. Poslednju novogodišnju akciju sproveli su u saradnji sa Udruženjem obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti, kada su podelili paketiće, odeću i hranu porodici Čupić iz Berilja.

Za 2016. godinu se planira veliki broj projekata, a iz Volonterskog centra se nadaju da će im se priključiti još maldih ljudi.

O značaju volonterizma i o radu prokupačkih volontera možete pročitati OVDE.

Autorka: Srbijanka Stanković

Fotografije: Dragi Stojković

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime