Vratili se pevajući!

0

Učenici Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović-Selja” učestvovali su na manifestaciji Pekarski dani u Aleksincu i pokazali svoje pekarske veštine. Iako je ovog puta izostala nagrada, oni su zadovoljni zbog ukazane prilike da svoja umeća predstave i pokažu. 

Svoju umešnost u pripremanju slavske trpeze, a prvenstveno slavskog kolača, pokazali su učenici treće godine pekarskog usmerenja. Prema rečima profesora, ove godine su sve pripremili učenici, bez pomoći ili sugestija.

– Želeli smo da oni vode čitav tok pripreme, od mešenja do postavljanja trpeze i oni su se u tom zadatku odlično snašli. Trudimo se da često stvaramo našim učenicima priliku da svoja znanja primene u praksi i pokažu izvan zidova naše pekarske radionice i škole. Prošlog maja je u našoj školi organizovana i prva Pogačijada, pa je stoga odlazak na svaku manifestaciju ovog tipa ujedno i predstavljanje naše manifestacije. Ne treba zanemariti ni druženje, sticanje novih prijateljstava – kaže profesorka prehrambrene grupe predmeta Slađana Radonjić.

Po završetku takmičenja, puni doživljaja i novih iskustava, učenici ovog maturantskog odeljenja pevajući su se vratili u Prokuplje.

Trinaesti po redu Pekarski dani trajali su od 17. do 19. oktobra, a  organizatori su bili Poljoprivredna škola “Šumatovac” i Skupština opštine Aleksinac.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime