Vreme za uspešne žene

0

“Vreme za uspešne žene” je naziv procesa dodele bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa u organizaciji Evropskog progresa. Informativna sesija o ovom projektu biće održana u petak, 3. aprila 2015. godine u Blacu, u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija, sala br.2. sa početkom u 12 časova. Informativna sesija u Blacu se održava za učesnice iz Blaca, Brusa, Kuršumlije, Prokuplja i Žitorađe.

Cilj informativnih sesija je upoznavanje budućih preduzetnica i predstavnica relevantnih institucija sa svim fazama i neophodnim koracima – od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu do dobijanja bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa bez ograničenja vrsta delatnosti.

Sve zainteresovane kandidatkinje dobiće informacije o samom procesu koji počinje prijavljivanjem za program obuke u okviru koje će steći osnovna znanja za pripremu biznis planova. Nakon toga kandidatkinje će moći da dostave predloge projekata i konkurišu na javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava.

Na sesiji će se predstaviti i žene preduzetnice koje su uspešno već započele samostalno poslovanje uz pomoć bespovratnih sredstava dodeljenih preko prethodnog trogodišnjeg programa EU PROGRES.

Poziv je otvoren za sve nezaposlene žene, registrovane na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i koje imaju trajno boravište u jednoj od trideset i četiri opština koje učestvuju u realizaciji aktivnosti programa Evropski PROGRES.

Informativnim sesijama počinje niz pripremnih aktivnosti koje će program Evropski PROGRES sprovesti u periodu od marta do jula 2015. godine. Nakon tog perioda biće izabrani najuspešniji preduzetnički projekti kojima će biti dodeljena bespovratna pomoć i pokrenuti najmanje 40 preduzeća u vlasništvu žena.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime