Vremeplov: “Zona Zamfirova” predstava zbog koje su Prokupčani zanemeli

0
Foto: Dom kulture Prokuplje

Nadaleko poznato po svom glumačkom umeću i predanosti pozorišnoj umetnosti, Amatersko pozorište “Hranislav Dragutinović” decenijama osvaja publiku širom zemlje.

Iako prokupačka publika važi za publiku koju nije lako oduševiti, nema Prokupčanina koji je gledao predstavu “Zona Zamfrova” i ostao ravnodušan.

– “Zona” je bila nešto neverovatno. Ljudi su zaboravljali na rampu, sve na sceni je bilo stvarno. Doživeo sam na jednoj predstavi da me dečkić naslonjen na pozornicu gurne i kaže: “De, pomakni se malo da vidim Zonu!” – kaže jedan od glumaca.

Top novosti vam otkriva fotografiju neprocenjive vrednosti iz davne 1992. godine, koja se čuva u arhivi Doma kulture Prokuplje. Morate priznati, vraća čak u Sremčevo doba.

Inače, predstava “Zona Zamfirova” premijerno je igrana u ovom pozorištu davne 1975. godine i tada ju je režirao Hranislav Dragutinović, prokupački glumac po kom je pozorište kasnije dobilo svoje ime.

Foto: Dom kulture Prokuplje

Tekst je napisan u okviru projekta „Čuvari kulture”, koji se sufinansira iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here