Vrnjačka Banja dobila Lavirint park

0

U Vrnjačkoj Banji, u centralnom parku preko puta Japanskog vrta, sađenjem 440 sadnica čempresa formiran je lavirint-park. Lavirint-park je na kružnom prostoru 32 metara dužine i 23 metara širine.

Sadnja je počela prošle nedelje, i završena je u planiranom roku. Dužina lavirinta odnosno hodnika je 1,1 kilometara, dok će visina zidova od žive ograde biti oko 2 metra. Lavirint ima i nekoliko ćorsokaka.

– Uzbudljiva šetnja vrnjačkim lavirintom će svakako postati zaštitni znak Vrnjačke Banje i njenog centralnog parka. Očekujem da se mnoga deca „izgube“ u ovom prostoru, iako znam da će poneko „varati“ i zatražiti pomoć uređaja za navođenje kaže Milovan Dumanović iz Opštinskog veća, koji je je pokrenuo celu ovu priču. On dodaje da se ipak nada da će mnogi ovu avanturu “okusiti” onako na običan i fer način.

– Kada sve ovo dobije svoju pravu formu za nekih 12 meseci koliko je potrebno da se čempresi razviju (30 cm godišnje), ovo će postati prava atrakcija i mesto gde će se okupljati veliki broj turista. Drago mi je što uz renoviran centralni park Banja dobija još jedno mesto sa koga će mnogo slika kružiti društvenim mrežama i koje će značajno uticati u kreiranju imidža Vrnjačke Banje kao vodeće turističke destinacije u Srbiji, kaže direktor Turističke organizacije Ivan Trifunović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime