Vukosavljević: Elan i posvećenost poslu u kulturi

0

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević sa saradnicima, posetio je danas Opštinu Prokuplje. Goste iz Vlade Republike Srbije dočekali su predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, većnica za kulturu Milica Erić i direktori ustanova kulture u Prokuplju.

Ministar je ovom prilikom izjavio da će Ministarstvo kulture i informisanja i dalje, kao i do sada pomagati rad ustanova kulture kako finansijskim investicijama tako i organizacijom raznih kulturnih sadržaja.

– Pomagaćemo svaki grad u Srbiji, svaki njen kutak, jer svako mesto mora da ima svoj jasan kulturni razvoj. Želimo da svaki grad u Srbiji diše duhom i dahom kulture, jer ono što čini kulturu Srbije je kultura svakog njenog dela. Vrlina ovog kraja su vredni i pošteni ljudi čiji su mnogi predstavnici ostvarili svoje karijere u velikim gradovima Srbije ali i Evrope. Danas smo sa predsednikom Opštine Prokuplje i njegovim saradnicima vrlo otvoreno razgovarali o stanju u ustanovama kulture i smatram da je ono veoma dobro jer postoji veliki radni elan i posvećenost poslu, rekao je ministar Vladan Vukosavljević .

Kao  cilj svoje posete on je naveo odavanje priznanja rukovodstvu Opštine i kulturnim poslenicima da rade dobar posao i da će Ministarstvo omogućiti još bolje uslove za kulturni razvoj Prokuplja.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime