Za devet porodica stigla bela tehnika od EU

0

Devet porodica trsteničke opštine čije su kuće oštećene tokom majskih poplava dobilo je kućne uređaje u okviru pomoći EU poplavljenim područjima.

Zamenik predsednika opštine Trstenik Stevan Đaković rekao je da se dodelom današnje pomoći u vidu bele tehnike, za koje je sredstva obezbedila EU, nastavlja proces pomoći ugroženim porodicama.

– Lokalna samouprava sa delegacijom EU u Srbiji i ambasadorom Majkl Davenportom, ima sjajnu saradnju i njihova pomoć je veoma značajna za naš grad i saniranje posledica majskih poplava, rekao je Đaković.

On je podsetio da je sredstvima EU već obnovljeno 13 kuća na teritoriji opštine Trstenik i da je u toku sanacija izvorišta u koje je uloženo preko 190.000 evra, kao i da su od istih donatora mnogi trstenički poljoprivrednici dobili značajnu pomoć”.

Završena sanacija kuća, podela pomoći u vidu bele tehnike i nameštaja sprovodi se preko organizacije HELP, iz koje najavljuju da će se pomoć EU, opštini Trstenik nastaviti kroz pomoć za revitalizaciju poplavljenih poljoprivrednih malih biznisa.

Tokom januara, sve porodice koje su zbog majskih poplava morale da napuste kuće, vraćene su u obnovljene domove.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime