Za najugroženije stanovnike Kuršumlije više od 2600 paketa

3

U izjavi za Top Novosti, predsednik Opštine Кuršumlija Radoljub Vidić kazao je da je u toku podela više od 2630 paketa sa osnovnim životnim namirnicima i higjenom za najugroženije stanovnike kuršumlijske opštine.

On je kazao da je na osnovu definisanih kriterijuma, ovu pomoć mogu koristiti penzioneri koji imaju minimalne penzije ispod 15.166 dinara, korisnici socijalne pomoć i tuđe nege, a prema spiskovima Mesne zajednice ona domaćinstva koja nemaju nijedog zaposlenog, tj. koji nigde ne rade. Taj broj je 2.630 lica u Кuršumliji.

– Podela paketa koji sadrže osnovne životne namirnice i hijenu počela od četvrtka, 23. aprila. Pakete su dobili meštani Mesne zajednice: Rača, Barlovo, Donja Mikuljana. Danas je podela nastavljena u Mačkovcu, Dobrom Dolu, Pepeljevacu i Ivan Кuli. U utorak će meštani sela Degrmen, Merdare, Spance, Кonjuva i Tmava dobiti pomenutu pomoć, a u sredu Кuršumlijska Banja i Grabovnica. Podela pomoći u četvrtak biće nastavljena i u selima: Visoka, Prolom Banja, Rudare i Baćoglava, kazao je predsednik Vidić.

On je naglasio da je i u gradu počela realizacija vaučera, gde je za ovu namenu obezbeđeno oko 1.700 vaučera, a da je do sada realizovano između 500 i 600.

Paketi životvnih namirnica sadrže: pet kilograma brašna, dva litra ulja, dva kilograma šećera, šest konzervi, kilogram pirinča, pakovanje testenina, 100 grama kafe, pakovanje čaja, tri kilograma deterdženta za pranje veša i tri sapuna.

Кuršumlijski privrednici donirali su oko tri miliona dinara za pomoć socijalno ugroženom  stanovništvu za vreme vanrednog stanja proglašenog usled pojave COVID-19, dok opšina finansira sa još dva miliona dinara.

3 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime