Za pekaru Poljoprivredne škole u Prokuplju Ministarstvo izdvojilo 60.000 evra

0

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je 60.000 evra za renoviranje pekarske radionice koja radi pri prokupačkoj poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović – Selja“.

Kako su rekli u toj školi radi se o prostoru od oko 50 kvadrata radionice za obavljanje stručne prakse budućih pekara, gde će nakon sređivanja unutrašnjeg prostora biti instalirana i nova najsavremenija oprema koja će đacima omogućiti mnogo bolje uslove za stručno usavršavanje.

“Nova, moderna oprema omogući će nam da još bolje obučimo naše učenike i pripremimo ih za rad sa najnovijim tehnologijama u oblasti pekarske industrije. Tako će steći kompletno znanje i veštinu i neće morati da obavljaju praksu i dodatno usavršavanje u drugim pekarama u gradu”, kažu u Poljoprivrednoj školi.

Učenici prehrambenog smera Srednje poljoprivredne škole tokom trogodišnjeg školovanja stiču diplomu „pekar majstor“ koja je jedna od traženijih kako u Srbiji, tako i u zemljama Evrospke unije. Zato je kako ističu u toj školi, iz godine u godinu sve veća zainteresovanost za pekarski smer.

Prokupačka Poljoprivredna škola decenijama unazad obrazuje vrhunske kadrove u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije a učenici pekarskog smera često osvajaju nagrade i priznanja na takmičenjima škola širom Srbije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime