Za rubriku “Verovali ili ne” ili “Bez komentara”

0

“Pozdrav od učitelja Marka Čikarića u školi u Tovrljanu i profesora engleskog jezika Strahinje Arsića! Vi još malo uživajte uz ove kadrove!” – ovim rečima se završava video snimak koji je na svom fejsbuk nalogu postavio učitelj Marko Čikarić.

Reč je o snimku vožnje kroz selo pod snegom 19. aprila ove godine, u kome profesor Arsić bez mnogo reči govori o svom životnom pozivu, ali i okolnostima u kojima ih obavlja. Pored toga što svakodnevno putuju od Prokuplja do Tovrljana i natrag, u prethodnih nekoliko dana ova dva mladića vozili su svoje đake njihovim kućama.

– Danas smo na posao išli po snegu, koji je napadao blizu 20cm. To nije sprečilo našu dečicu i nas da se opet družimo i učimo. Čast mi je što radim s njima i ponosno sam prihvatio teške uslove rada, kaže nastavnik Arsić.

Iz škole u Tovrljanu izvesno vreme čuju se samo lepe vesti. Četiri đaka sa učiteljem i nastavnikom svojim marljivim radom nesprestano osvajaju simpatije javnosti. Tako redovno u ovo izdvojeno odeljenje OŠ “Svetislav Mirković Nenad” stižu pokloni i donacije, kako iz zemlje tako i inostranstva.

– Sve što radimo radimo predano i celim srcem. Drago mi je da ljudi prepoznaju to. Ispred cele škole se zahvaljujem dobrim ljudima i lokalnoj samopravi koji su omogućili da radimo i koji nam stalno daju podstrek da budemo još vredniji, kaže učitelj Čikarić. 

Podsetimo, škola u Tovrljanu pre dve godine je ponovo počela sa radom nakon dvadesetdvogodišnjeg prekida. Zahvaljujući Opštini Prokuplje i mnogobrojnim donacijama učionica za četiri đaka, učitelja i nastavnika, opremljena je belom tablom, projektorom i najsavremenijim nastavnim sredstvima.

Video možete pogledati OVDE.

Najnovije vesti iz Prokuplja možete pročitati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime