Za stručnu praksu u Prokuplju 12 000 evra

1

Opština Prokuplje realizuje projekat iz oblasti zapošljavanja “Sprovođenje stručne prakse” čiji je cilj jačanje mogućnosti za zapošljavanje mladih kroz unapređenje njihovih znanja i veština i sticanje praktičnog iskustva.

Ukupna vrednost projekta koji realizuje Opština Prokuplje iznosi 12.000 evra i sredstva su namenjena podršci poslodavcima za sprovođenja stručne prakse za 15 mladih ljudi različitih obrazovnih profila.

Projekat je u skladu sa Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje u opštini Prokuplje i finansijsku podršku njegovoj realizaciji pružaju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES.

– Opština Prokuplje je jedna od deset opština u kojima se realizuju projekti iz oblasti zapošljavanja usmereni na teže zapošljive kategorije stanovništva za koje su donatori preko Evropskog PROGRES-a opredelili skoro 100.000 evra, kaže članica Opštinskog veća Maja Bašić.

Tehničku podršku za realizaciju projekta pruža Nacionalna služba za zapošljavanje koja je u saradnji sa Opštinom Prokuplje raspisala Javni poziv za realizaciju programa stručne prakse na koji se mogu javiti zainteresovani poslodavci kako iz privatnog, tako i javnog sektora. Poziv je otvoren do kraja decembra tekuće godine, dok će sama stručna praksa u trajanju od šest meseci biti realizovana u periodu od januara do juna u 2017. godini.

1 KOMENTAR

  1. Похвално ,стручна пракса је добар пут за запошљавање младих без искуства ,да је више оваквих подстицајних мера

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here