Za vršnjačko nasilje najstroža kazna pojačani nadzor

0

Vršnjačke tuče u Kruševcu su svakodnevica, a za slučaj tuče u Hemijsko tehnološkoj školi od 3. septembra čulo se jer je snimak dospeo u javnost, mišljenje je mnogih Kruševljana.

Prema podacima, a jednog istraživanja sprovedenog među kruševačkim šestacima i sedmacima pokazuje da je oko 95 odsto ispitanih bilo izloženo nasilju, te da se istovremeno oko 82 odsto te iste dece makar jednom ponašalo nasilno.

Kruševački loklani nedeljnik Grad , koji se posle dužeg istraživanja naširoko upustio u ovu temu, navodi da ,,roditelji i čitavo društvo itekako imaju razloga za brigu,,.

Tri učenice Hemijsko tehnološke škole koje su na oko 400 metara od škole, dva dana nakon što su došle u prvu godinu, brutalno su tukle vršnjakinju, koja ide u istu školu.

Epilog svega što se događalo i događa, jeste da devojčica koja je izvukla najdeblji kraj ne ide u školu, a da su tri njene vršnjakinje koje su je tukle, po nalogu prosvetne inspekcije kažnjene samo pojačanom merom nadzora.

To, prema objašnjenju direktora škole Miroljuba Petrovića, znači da ,,pojačano madziremo te učenice, atmosferu u njihovim odeljenjima, razredne starešine su više prisutne,,.

– Uglavnom idemo na blaže kazne kako se ne bi deca prepuštala ulici već da sa njima radimo, da pokušaju da se poprave. Naš glavni zadatak sada je da tu decu vratimo u proces obrazovanja i vaspitanja, objasnio je za kuševački ,, Grad,, direktor Hemijsko tehnološke škole Miroljub Petrović.

U ceo slučaj uključeno je i Više javno tužilaštvo koje je sudiji za maloletnike uputilo zahtev da uradi pripremni postupak, koji podrazumeva ponovni razgovor sa roditeljima i maloletnicima, kao i izveštaj Centra za socijalni rad.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime