Zabeležen prvi slučaj oboljenja goveda u Toplici

0

Nakon detaljnih analiza potvrđen je prvi slučaj bolesti kvrgave kože goveda i u prokupačkoj opštini, u selu Mršelj, a zaražena krava je po svim propisima uništena, saopštili su novinarima na četvrtom sastanku Lokalnog centra za praćenje, kretanje, prevenciju i kontrolu zarazne bolesti nodularni dermatitis Topličkog upravnog okruga.

Načelnik Topličkog okruga i koordinator Lokalnog centra za praćenje, kretanje, prevenciju i kontrolu zarazne bolesti od nodularnog dermatitisa dr Nebojša Vukadinović je dodao da je na području sve četiri opštine Topličkog okruga do 17. jula vakcinisano 12.068 grla krupne stoke.

– U cilju sprečavanja bolesti kvrgave kože planirano je da se u najskorije vreme u opštinama Topličkog upravnog okruga obavi i avio zaštita na pojedinim lokalitetima, rekao je Vukadinović.

Prema njegovim rečima, vakcinacija goveda u potpunosti je završena na teritoriji opštine Blace, Kuršumlija i Žitorađa, dok se na teritoriji prokupačke opštine očekuje da ovaj posao bude završen u narednih par dana.

Dezinsekcija je urađena na svim kritičnim objektima.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here