Zahtev za smenu direktora Toplane podnet gradonačelniku Kruševca

0

Od početka grejne sezone u Kruševcu bilo je 4 intervencije, a građani su probleme sa grejanjem imali ukupno 7 dana, dok je u prethodnih 7 – 8 godina bilo i po 50 intervencija tokom grejne sezone , rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Gradske Toplane Dragan Azdejković. On je naglasio da su kvarovi sa kojima se sada sreće Toplana nastali zbog nekvalitetnog ulaganja 2010. godine.

Konferencija za novinare sazvana je odmah pošto je Odbornička grupa ,, Zajedno za Srbiju,, koju predvodi Miodrag Đidić, podnela juče zahtev gradonačelniku Kruševca Dragom Nestoroviću za smenu direktora Toplane Dragana Azdejkovića.

– Ove grejne sezone zamenjeno je 8 ventila ugrađenih pre pet godina, a trebalo je da traju najmanje 10 godina-naglasio je Azdejković i podsetio da je sa dolaskom na mesto direktora Toplane zatekao dug bankama od 470 miliona, koji posle treće grejne sezone iznosi 90 miliona dinara, kao i da se energenti sada kupuju po znatno nižoj ceni nego 2010. što nije uticalo na smanjenje kvaliteta grejanja.

– Gradska toplana ima 8.300 korisnika, a dnevno dobija 10-ak poziva zbog problema sa grejanjem. Dotrajala sekundarna mreža glavni je problem u Kruševcu, a iako nije u ingerenciji toplane, izlazeći u susret korisnicima ona je u sanaciju uložila 4 miliona dinara, kazao je Dragan Azdejković.

On očekuje da se sa osnivačem donese odluka o celokupnoj sanaciji dotrajale mreže od podstanice do radijatora. Naglasio je veliko razumevanje i dobru saradnju sa sadašnjim predstavnicima vlasti u Kruševcu,a nagopvestio je i da će Toplana u ovoj godini imati i vredne donacije iz Švajcarske.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime