Žal za boemijom: Orkestar Stara Čaršija slavi jubilej u Kruševcu i Aleksandrovcu

0

Kruševački Orekstar ,,Stara čaršija“, koji je osnovan 1991. Godine, prvobitno kao tamburaški, zatim u saradnji sa Radio Televizijom Kruševac , sada u izmenjenom i podmlađenom sastavu, slavi jubilej. Svojih 25 godina stvaranja i rada proslaviće orkestrima u Kruševcu i Aleksandrovcu.

U jednom periodu bili su i orkestar grada, nastupali su na mnogobrojnim manifestacijama a sada su svoj repertoar starogradskih pesama, po rečima šefa orkestra Miće Nedeljkovića, malo modernizovali zbog svoje mnogobrojne publike.

– Mi smo prvi koji smo sačuvali kaldrmu kruševačku i boemiju u Kruševcu, ali nažalost nemamo resatoran takve vrste gde bi mogli da gostujemo. Prolazile su godine, a mi smo nastupali u mnogim lokalimna, čak svečanim. Jedniom smo, tako, bili i orkestar grada, pa smo svirali na otvaranju fakulteta, biblioteke i, šta sve nismo radili ,ali, zaista smo bili popularni, priča Mića Nedeljković, šef Orkestra ,, Stara Čaršija,,.

On sa svojim podmladjenim orkestrom izvodi starogradsku muziku koju su modernizovali, ali tek toliko da ne postane kič, a za svoju vernu publiku odabirali su samo lepe melodije, od klojih se najčešće čuju Zorice, Zoko moja, Čuješ seko…

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime