Žarić izabran za predsednika Sekcije istoričara Muzejskog društva Srbije

0

Na Skupštini Muzejskog društva Srbije, za predsednika Sekcije istoričara ovog društva izabran je viši kustos, istoričar i direktor Narodnog muzeja iz Prokuplja Darko Žarić.

Ovo je prvi put da neko sa juga Srbije, iz unutrašnjosti, bude predsednik ove sekcije u okviru Muzejskog društva. Ranije su tu bili istoričari uglavnom iz Novog Sada i Beograda.

Muzejsko društvo Srbije i Sekcija istoričara zaduženi za obeležavanje važnih i značajnih datuma u istoriji Srbije.

-Ja ću se potruditi da ubuduće damo veću važnost istorijskim datumima iz naše Toplice i da ih na još značajniji način obeležimo, istakao je novoizabrani predsednik Sekcije istoričara Muzejskog društva Srbije, Darko Žarić.

On je podsetio, da su mnogi muzeji širom Srbije prošle godine, samoinicijativno, brojnim predavanjima i izložbama, obeležili važan istorijski datum 100. godina od Topličkog ustanka.

Tako je Vojni muzej u Beogradu priredio izložbu o Prvom svetskom ratu, koja je delom bila posvećena Topličkom ustanku, dok će ove godine prirediti izložbu o kraju Prvog svetskog rata, u kojoj će takođe, jedan deo biti posvećen ovom važnom i velikom događaju ne samo za Toplicu, već i celu Srbiju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime