Zaštitite vodomere!

0

Niske temperature su uslovile zaleđivanje vodotoka reke Toplice i Bresničkog jezera, i trenutno to ne uzrokuje probleme u vodosnabdevanju, navode nadležne službe Javnog komunalnog preduzeća „Hammeum“ Prokuplje. Vodosnabdevanje je uredno, i dotok vode sa jezera i oba izvorišta je optimalan.

Ipak, temperature ispod nule i padavine su uslovile probleme koji su uobičajeni za ovaj period. Građani se često obraćaju radi sanacije zamrznutih vodomera, zamene popucalih stakala na vodomerima, a neretko su u pitanju i kvarovi na vodovodnoj mreži zbog popucalih cevi.

Nastojimo da kvarove otklanjamo u najkraćem mogućem roku, kako bi sistem funkcionisao, istakao je v.d.direktor Predrag Jovićević.

Iz Javnog komunalnog preduzeća “Hammeum” Prokuplje preporučuju građanima da raspoloživom izolacijom zaštite svoje vodomere i sve instalacije kod vodomera dok traju niske temperature. Pored toga, u stambenim zgradama gde se vodomeri nalaze u podrumskim prostorijama, zbog opasnosti od smrzavanja, trebalo bi zatvoriti sve prozore i vrata.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime