Zašto je Bulevar Patrijarha Pavla izuzetno tražena lokacija u Novom Sadu?

1
Vikipedija

Bulevar Patrijarha Pavla u Novom Sadu je nekada nosio naziv Somborski bulevar. Poznato je kako je nekadašnji naziv bulevara nastao iz Somborske ulice, a u blizini se nalazio i Subotički bulevar.

Često su mnogi bili zbunjeni sličnim nazivima pa je odlučeno da se zato promene nazivi. Nekadašnji Somborski bulevar dobio je novi naziv Bulevar Patrijarha Pavla i tako je ovaj deo grada dobio i neki novi smisao i lepo ime. 

Ovaj deo Novog Sada deli naselje Telep na severni i južni deo, naselje u kome su se gradile samo kuće. Na početku je sadašnji bulevar imao usku ulicu sa samo dve saobraćajne trake, ali je proširivanjem nastao novi bulevar sa tri saobraćajne u jednom i tri u drugom smeru.

Bulevar Patrijarha Pavla u Novom Sadu nekada je nosio naziv Somborski bulevar!

Sa obe strane bulevara investitori su počeli kupovati kuće, rušiti ih pa su započeli zidati nove stambene zgrade, mnoge sa poslovnim prostorima (lokalima) u suterenu zgrada. Izgradnja novih zgrada započela je 2005. i 2006. godine, mada su na samom početku nedostajali brojni sadržaji.

Poznato je da nastankom bilo kog bulevara i stambenog naselja, treba vremena da ta sredina zaživi. Tako je na samom početku nastanka bulevara, njime saobraćao izuzetno mali broj vozila. Međutim kako su mnogi lokali dobili vlasnike, počele su se otvarati i raditi brojne prehrambene prodavnice, cvećare, menjačnice, trafike, apoteke…

Ovim bulevarom kruži linija gradskog saobraćaja broj 7, koja gradom kruži dvosmerno i povezuje dobar deo grada. Saobraćaj je bio sve gušći pa je ovih dana primetan sve veći broj semafora, koji pešacima obezbeđuju znatno bezbedniji prelaz preko bulevara.

Bulevarom Patrijarha Pavla u Novom Sadu kruži linija gradskog saobraćaja broj 7!

U blizini ovog bulevara nalazi se osnovna škola Jožef Atila, a dužinom bulevara otvara se sve veći broj privatnih vrtića, mada radi i društveni. Na ovoj lokaciji stanove najčešće kupuju mlađi ljudi, kojima ne smeta što je lokacija nešto udaljenija od centra Novog Sada. 

Uglavnom su to ljudi koji poseduju svoj automobil i udaljenost bilo kog sadržaja u gradu ne predstavlja im problem. Treba navesti i izuzetno važnu informaciju da je pre izvesnog vremena izgrađen i sa radom počeo moderan dom zdravlja.

Bulevar Patrijarha Pavla je odlično saobraćajnicama povezan sa svim delovima Novog Sada, poseduje izuzetno široke pešačke staze, kao i biciklističke staze. Ako dolazite u Novi Sad imate mogućnost iznajmljivanja bicikla sa kojim možete uživati u vožnji ovim prelepim gradom. 

Sa obe strane bulevara uglavnom su izgrađene nove zgrade u kojima ima svih tipova stanova, mada se naravno najbrže prodaju oni manje kvadrature, poput garsonjera i jednosobnih stanova, mada ima i većih stanova poput dupleksa i penthausa. 

Bulevar Patrijarha Pavla odlično je povezan sa svim delovima Novog Sada!

Na ovoj lokaciji dozvoljena je gradnja stambenih zgrada do 6 spratova, a svakako treba navesti da se garsonjere prodaju odmah dok još nisu započeli radovi pa čak i dok nije još zaboden ni prvi ašov. Određeni broj klijenata stanove manje kvadrature kupuje i odmah nakon završetka izgradnje ih rentira. 

Pojedini stanovi na poslednjim spratovima (naročito dupleksi) imaju prelep pogled na Frušku goru. Svaki investitor tokom nastajanja projekta i izgradnje zgrade, dužan je po zakonu da za svaki stan obezbedi garažu ili parking mesto.

Cena kvadrata stanova sa obe strane Bulevara Patrijarha Pavla u Novom Sadu, kreće se od 1800 do 2300 Eura. Ova lokacija za svakodnevni život i rad odgovara svim generacijama, a ako smo vas zainteresovali da kupite stan ili lokal na ovom prelepom bulevaru, predlažemo vam da kontaktirate agencije za nekretnine iz Novog Sada.

fotografije: Wikipedia

 

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here