Zašto odabrati modernu italijansku kuhinju

0
kuhinja
Foto: Pexels.com

Da li ste u potrazi za idealnom kuhinjom? Italijanske kuhinje definitivno odstupaju od ostalih pre svega po kvalitetu, a zatim i po vrhunskom dizajnu i estetici. 

Razlozi zbog kojih treba da uložite u italijansku kuhinju su mnogobrojni i ta investicija je pametna ako želite da okruženje u kome pripremate hranu bude praktično, lepo na oko i u skladu sa svetskim trendovima.

MODERNE ITALIJANSKE KUHINJE SU SAVRŠENE

Svako ko se imalo razume u nameštaj, da ne govorimo o stručnim osobama kao što su dizajneri i arhitekte, italijanski nameštaj je uvek broj jedan. Nudi najbolje od najboljeg. 

Nije ni čudo s ozbirom da dugu tradiciju proizvodnje nameštaja koju Italija neguje i ipak svojim idejama uspeva da svaki životni prostor učini funkcionalnim, prelepim i otpornim na uticaj vremena. 

Tako i Vaša kuhinja može izgledati stilizovano, luksuzno, organizovano i savremeno u isto vreme ako se odlučite za bilo koji italijanski brend. 

Iako su u skladu sa najnovijim trendovima, italijanske moderne kuhinje imaju toplinu i organski izgled i kao takve stvaraju idealnu atmosferu da se osećate prijatno i opušteno dok spremate obrok.

BOJE I MATERIJALI

Prilikom odabira kuhinje, treba da znate da je svaki detalj bitan. Italijani posvećuju mnogo pažnje i vremena izradi nameštaja i samim tim znaju kako da usklade boje i oblike. Da ne govorimo o materijalima, koji su visokog kvaliteta i dugotrajni. 

Mahom, koriste se tvrdo drvo (najčešće hrast), kamen i nerđajući čelik. Odaberite neturalne palete boja koje dopuštaju lako kombinovanje sa drugim elementima i dekorisanje ili neke jače nijanse koje privlače pažnju i čine čitavu prostoriju unikatnom i posebnom.

Italijanski brendovi dopuštaju da sami birate boje i materijale i time personalizujete prostoriju u kojoj ćete pripremati omiljena jela.

MNOGO RASPOLOŽIVOG PROSTORA

Moderan nameštaj se dizajnira tako da štedi prostor i vreme i upravo to je i slučaj sa italijanskim kuhinjama. Italijanske kuhinje su prostrane i kao takve dopuštaju da se lako organizujete i brzo završite pripremanje jela. 

U kuhinju možete pustiti i goste, a da svi imaju dovoljno mesta da sednu i degustiraju Vaše kulinarske majstorije. Čak i moderne kuhinje italijanskih proizvođača manjih dimenzija su osmišljene tako da ne zauzimaju puno mesta i dozvole da se lako krećete i da sve bude dostupno na dohvat ruke. Svaki minut će biti pametno iskorišćen.

SINONIM ZA KVALITET

Adekvatan odabir materijala, precizna izrada i dugotrajnost odlike su svake savremene moderne kuhinje italijanskog porekla. Jednom kad uložite u italijansku kuhinju ona će Vas služiti decenijama i zadržati lepotu i funkcionalnost. 

Kada investirate u italijanski brend, bez obzira da li birate kuhinju ili neki drugi tip nameštaja, Vi ulažete pametno i rešavate jednu važnu stavku na duge staze. Dok se govori o definiciji kvaliteta u svetu nameštaja, svima je asocijacija Italija. 

Uz modernu italijansku kuhinju dobijate i elegantniji prostor za pripremu obroka koji se lako održava i prkosi vremenu.

U KORAK SA VREMENOM

Svi aktuelni noviteti vezani za dizajn modernih kuhinja diktirani su od strane italijanskih brendova. Italijanski proizvođači najbolje znaju šta je potrebno modernom čoveku kod uklapanja enterijera i kuhinje su osmišljene tako da čine život jednostavnijim uz konstantno usavršavanje i uvođenje inovacija.

Italijanske moderne kuhinje su funkcionalne i stilizovane i prilagođene za odlaganje i korišćenje modernog posuđa, kuhinjskog alata i kuhinjskih aparata. Na tržištu se stalno javljaju nove ideje, novi primeri savremenog dizajna i najsvežiji modeli koji zadovoljavaju potrebe i najprobirljivijih kupaca. 

Italijanske moderne kuhinje se brzo sklapaju i rasklapaju i elementi se raspoređuju na više načina. Svakoj modernoj domaćici priprema hrane će u savremenoj kuhinji nekog od italijanskih brendova predstavljati pravo zadovoljstvo.

PREPORUKA – MOBIL TURI ITALIJANSKE KUHINJE

Najnovija generacija kuhinja koja svakako zaslužuje posebnu pažnju jeste kolekcija italijanskog proizvođača Mobil Turi

Njihovi modeli će ulepšati Vašu svakodnevnicu i od kuvanja napraviti pravo uživanje. Mobil Turi nudi kombinacije pastelnih i živopisnih boja koje možete kombinovati po svom ukusu i jednostavne, pravilne geometrijske forme prilagođene za uklapanje u svaki prostor. 

Prilikom proizvodnje upotrebljavaju se najkvalitetniji materijali, a teksture i gravure ostavljaju bez daha. Na raspolaganju su Vam varijate Cielo, Zen, Gaia, Stratos… Svaka od njih je jedinstvena i lepa na svoj način i itekako vredna ulaganja.

SAVETI ZA UREĐENJE ITALIJANSKE MODERNE KUHINJE

  • Budite kreativni. Okačite neke zanimljive natpise sa citatima vezanim za kuvanje. Namestite tablu na kojoj ćete kredom zapisati šta treba da kupite u prodavnici ili možda neki recept.
  • Postavite police na kojima ćete poređati kutije sa začinima ili možda saksije sa začinskim biljkama.
  • Ne morate se držati strogo modernog stila, već ga možete slobodno kombinovati sa tradicionalnim i tako dobiti savršenu kuhinju o kakvoj ste oduvek maštali. Neke zanimljive vintage posude ili recimo rasveta izgledaće interesantno u savremenoj kuhinji i odlično uklopljeno.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime