Zatvaraju se ugostiteljski objekti u Prokuplju

3
U cilju sprečavanja širenja infekcije virusom korona, krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja, doneo je danas nove naredbe.
Krizni štab, naložio je Javno-komunalnom preduzeću „Hameum“, da po hitnom postupku organizuje pružanje pijačnih usluga u našem gradu, tako što će dozvoliti rad Zelene pijace na Carini i Male pijace, kod Tehničke škole, u vremenu do 14 časova, a zabrani rad pijace u Gariću.
Na osnovu Odluke predsednika Republike, predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja, prokupački krizni štab, naložio je Crvenom krstu Prokuplje, da po hitnom postupku nabavi 150 dušeka u cilju obezbeđenja uslova za izolaciju osoba zaraženih virusom КOVID 19.
-Svi ugostiteljski objekti, restorani, kafane, kafići, barovi, kladionice i slično, na teritoriji grada Prokuplja, biće zatvoreni, počev od sutra 21.03.2020, sve do ukidanja vanrednog stanja, s tim da se naredba ne odnosi na kuhinje ugostiteljskih objekata, u kojima će se vršiti preuzimanje hrane, kao i dostava iste, istakao je komandant prokupačkog kriznog štaba Aleksandar Simonović.
On je naglasio da su na današnjoj sednici kriznog štaba, usvojeni zahtevi Doma zdravlja, Opšte bolnice i Apoteke Prokuplje, o odobravanju sredstva iz stalnih budžetskih rezervi Grada Prokuplja za nabavku opreme, dezinfekcionih sredstava i lekova neophodnih za očuvanje zdravlja i života stanovništva. Odluke štaba, odobrilo je i Gradsko veće Grada Prokuplja.
Кontrolu svih naredbi sprovodiće nadležna inspekcija Gradske uprave Grada Prokuplja, a sve naredbe stupaju na snagu sa danom donošenja, 20.3.2020. godine.

3 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime