Zatvoren festival ,,Snažni duhom,,- Gran pri Aleksandru Stoljarovu

0

Dodelom Grand prija za najbolji film Festivala, i nagradama za igrani, dokumentarni film i nagradom publike, sinoć je u Kruševačkom pozorištu zatvoren Prvi Međunarodni Festival Pravoslavnog filma „Snažni duhom“.

Ovom prilikom, Filip Kudrjašov, direktor ovog festivala i član Saveza kinematografa Rusije i Jasmina Palurović, zamenik gradonačelnika Kruševca su na kruševačkoj Bagdali zasadili prvi hrast, simbol pravoslavlja i kao simbol bratstva ruskog i srpskog naroda.

Festival , čiji je domaćin grad Kruševac, održan je sa blagoslovom Patrijarha Srpskog Irineja i uz podršku ministra odbrane Srbije Bratislava Gašića, ambasada Rusije i Belorusije.

Na festivalu je prikazano oko 20 igranih i dokumentarnih filmova stvaralaca iz Uzbekistana, Crne Gore, Estonije, Rusije, Poljske, Belorusije, Ukrajine, Kazahstana i naše zemlje.

Na osnovu rezultata glasanja, za pobednika Prvog međunarodnog festivala pravoslavnog filma ,, Snažni duhom,, proglašen je filmski rad režisera Aleksandra Stoljarova ,,Starac Pajsije i ja, koji stojim okrenut naglavačke,,.

Nagrada za najbolji igrani film prilpala je režiseru Ivanu Joviću ,,Iscelenje,,, a za najbolji dokumentarni film proglašen je rad režisera Hejlika Pikova ,,Cveće Eleonske gore,,.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime