Zavejana sela u kuršumlijskoj opštini

0

Sva planinska sela na teritoriji opštine Kuršumlija potpuno su zavejana i odsečena od grada, a u pojedinim mestima, naročito u okolini Lukovske banje, snežni pokrivač je dostigao visinu od jednog metra, izjavio je danas predsednik opštine Radoljub Vidić.

-Ako sneg, koji od juče neprekidno pada, nastavi ovim intenzitetom, pokrivač će biti jos veći. Ali službe Komunalnog preduzeća i Direkcije za izgradnju su u pripravnosti za slučaj da je potrebno probijanje puta do nekog planinskog sela, kazao je Vidić agenciji Beta.

Direktor opštinske Direkcije za izgradnju Goran Đorđević rekao je da su zaposleni u toj direkciji već angažovani na čišćenju puteva ka pojedinim planinskim selim kuršumlijske opštine.

On je dodao da je šest sela u okolini Lukovske banje danas ostalo bez elektricne energije.

-Zbog težine snežnog pokrivača, došlo je do kidanja kablova na elektro mreži, pa su mnoga domaćinstva u tim selima bez struje. Mi smo u pripravnosti da im izađemo u susret ako to bude potrebno, kazao je Đorđević.

Na teritoriji opštine Kuršumija nalaze se 92 planinska sela, a trenutno su prohodni putevi samo do onih sela koja se nalaze pored regionalnih i magistralne saobraćajnice.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime