Završava se izgradnja spomen obeležja Gvozdenom puku

1

Članovi Organizacionog odbora za izgradnju spomen obeležja Drugom pešadijskom puku „Кnjaz Mihailo“ i obeležavanja 100 godina od oslobođenja Prokuplja u Prvom svetskom ratu, danas su obišli radove u Železničkom parku, gde se privode kraju radovi na  realizaciji ovog velikog projekta.

– Obilazak radova planiran je u okviru 9. sednice Organizacionog odbora, kako bi se uverili da se sve aktivnosti vezane za izgradnju spomen obeležja posvećenog Gvozdenom puku, odvijaju po utvrđenom planu. Кako vidimo veliki deo posla već je završen, ostali su još finalni radovi, što znači da ćemo spremno dočekati 12. oktobar.  Pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, toga dana biće održana velika državna ceremonija povodom otkrivanja ovog spomen obeležja  i obeležavanja 100 godina od oslobođenja Prokuplja u Prvom svetskom ratu. Na taj način dostojno ćemo se odužiti svim junacima koji su dali živote za slobodu koju danas uživamo, rekao je zamenik predsednika Opštine Prokuplje, Miroljub Paunović.

Javno komunalno preduzeće „Hameum“  obavilo je najveći deo poslova vezanih za izgradnju spomen parka i spomen obeležja. Direktor ovog preduzeća, Predrag Jovićević je ovom prilikom rekao da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova jer će sve biti završeno u predviđenom roku.

– Naš deo posla je bio noseći deo svih predviđenih radova u okviru ovog projekta. Počelo se od zemljanih radova, vodovodne i kanalizacione instalacije, osvetljenja, pa do pripreme zemljišta za drugog izvođača koji trenutno radi popločavanje staza. Završeno je i uređenje zelenih površina, u okviru kojeg je predviđena i sadnja zimzelenog drveća i uređenje parka, što sve podrazumeva oko dve trećine sveukupnih radova, rekao je Jovićević i dodao da je ovo preduzeće uspešno odgovorilo na ovako kompleksan zadatak i pokazalo da je osposobljeno za realizaciju i drugih  velikih projekata.

 

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here