Završava se Zdravstveni centar u Prokuplju, u toku izgradnja prostora za magnetnu rezonancu

0

Druga faza radova na izgradnji Zdravstvenog centra u Prokuplju koja se odnosi na kompletno opremanje ovog objekta, odvija se po planu i u skladu sa rokovima, tako da će naredne godine, do septembra meseca, građani Prokuplja i Toplice dobiti jednu savremenu ustanovu, najmoderniju na Balkanu.

Kako kaže narodni poslanik iz Prokuplja doc. dr Darko Laketić, ova ustanova biće po svim savremenim zdravstvenim standardima.

– Reč je o najvećem kapitalnom projektu u Toplici ikada. Razgovarali smo sa izvođačima radova, i do 5. decembra očekujemo da budu završene dve ogledne sobe, koje će prezentovati unutrašnji enterijer Zdravstvenog centra, kaže Laketić i dodaje da je u toku i izgradnja prostora za magnetnu rezonancu koja će biti u podrumu Zdravstvenog centra.

“Po prvi put u istoriji ovoga grada imaćemo novu magnetnu rezonancu. Takođe, imaćemo i nov digitalni mamograf koji bi trebalo da stigne do Nove godine”, ističe Laketić koji redovno obilazi radove na Zdravstvenom centru.

Prema njegovim rečima, angažovani su i stručnjaci iz lokalne samouprave, koji takođe prate radove, obzirom da su država i Grad izdvojili velika sredstva za realizaciju ovog projekta, tako da sve mora da bude po planu.

“Zadovoljan sam i ponosan na sve ovo što radimo zajedno sa našim narodom u Prokuplju. U toku je i završetak specijalizacije tima mladih lekara koji će na adekvatan način koristiti opremu ovog centra, a u službi i na dobrobit svih građana Toplice”, zaključio je narodni poslanik doc. dr Darko Laketić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime