Završen 9. FEDES

0

Dodelom nagrada najboljim dečijim stvaraocima svečano je zatvoren još jedan FEDES. Deveti po redu, Festival dečijeg stvaralaštva više od deset dana uveseljavao je decu iz celog Topličkog kraja.

U Domu kulture kažu da će i ubuduće negovati  i unapređivati FEDES kao manifestaciju koja ima poseban značaj, ne samo za  organizatore, već i njegove učesnike, publiku i naš grad.

Na ovogodišnjem festivalu dečijeg stvaralaštva nagrađeni su sledeći učesnici. U kategoriji instrumentalista najbolji u izvođenju kompozicije na klaviru bio je Petar Pavlović, harmonici Mihajlo Ristić, gitari Jana Vukašin i violini Petar Mitrović.

Na likovnom i literarnom konkursu koji je raspisao Dom kulture povodom FEDES-a, prvu nagradu u mlađem uzrastu osvojila je Milica Ibić, a u starijem Petra Koprivica.

Kao najbolji pisac u mlađem uzrastu pokazala se Tara Miletić, a u starijem Milica Babić.  U narodnom stvaralaštvu prvo mesto u solo izvođenju u mlađem uzrastu osvojila je Anđelina Ranđelović, a u starijem Teodora Milošević. Najbolji instrumentalista s bio je Mladen Milošević.

I Dečija pesma donela je pobednike, u mlađem uzrastu prvo mesto osvojila je Kalina Pavlović, a u starijem Nemanja Drobnjak. Nagradu publike osvojio je predškolac Aleksandar Vukićević.

I ove godine, pored redovnih nagrada, deca su dobila i tortu, koju im je poklonila Opština Prokuplje, a uručila većnica za kulturu Milica Erić. Ona se ovom prilikom zahvalila roditeljima što svoju decu pravilno usmeravaju i prepoznaju njihov talenat.

Direktorka Doma kulture Tijana Petrović se zahvalila Opštini Prokuplje na tome što je prepoznala važnost ove manifestacije i što ih već devet godina podržava u njenom organizovanju.

Festival dečjeg stvaralaštva će sledeće godine obeležiti mali jubilej, deset godina postojanja. Održava se pod pokroviteljstvom Opštine Prokuplje, a uz podršku ostalih opština Topličkog upravnog okruga.Manifestaciju svake godine pomažu i brojni donatori i sponzori.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime