Završen FEDES

1

Najveća dečja manifestacija u našem okrugu završena je u petak, 24. aprila, kada je izabrana i najbolja dečja pesma. Pobednica ovogodišnjeg FEDES-a je Maja Bulatović.

Program je počeo u 19 časova himnom “Toplico”, a onda je usledilo predstavljanje takmičara. Njih šesnaestoro je otpevalo 16 divnih pesama, a koliko je bilo teško žiriju da odluči ko je bio najbolji pokazala je i odluka da se druga i treća nagrada ravnopravno podeli. Tako je na kraju dodeljena jedna prva nagrada, dve druge i dve treće. Odluku o najboljima doneo je žiri u sledećem sastavu: Ivka Milutinović, dugogodišnji dirigent i jedan od osnivača FEDES-a, profesorka Tanja Cvetanović i predsednik žirija – Darko Glaveš, pesnik iz Inđije.

Kao što smo već napomenuli, prvo mesto pripalo je Maji Bulatović za izvođenje pesme “Teške muke”. Drugo mesto podelili su Marko Vasiljević i Petar Pavlović. Treće mesto pripalo je Milanu Jovanoviću i Emiliji Petković.

Nagradu publike osvojila je Milena Kostić za izvođenje pesme “Neosvojiva”.

FEDES se zahvalio svim sponzorima i donatorima što su omogućili da se manifestacija održi i bude upravo takva kakva jeste. Proslavljanje 7. rođendana FEDES-a podržali su i predsednik Opštine Miroljub Paunović, predsednik Okruga Nebojša Vukadinović, kao i većnica za kulturu Milica Erić, koja je mališanima poklonila rođendansku tortu.

Ovogodišnji FEDES završio se tako rođendanskom pesmom dečjeg hora i zvukom sirene voza koji odlazi – do narednog proleća, nekih novih pesama i nekih novih klinaca.

Fotografije sa završne festivalske večeri možete pogledati OVDE

1 KOMENTAR

  1. Toliko talentovane decice na jednom mestu, trebalo je od najboljih izabrati najbolje, nijanse su odlucivale, ali na kraju ziri je doneo ispravnu odluku.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime