Završen “Lektirići ex yu fest”

0

Deseti, jubilarni Međunarodni pozorišni festival za decu i mlade. “Lektirići ex yu fest”, završen je, nakon tri meseca i šesnaest odigranih predstava sa prostora bivše SFRJ.

– U kategoriji za decu najbolji je Studio ” Bis” iz Beograda, sa ” Snom letnje noći”, na drugom mestu su ” Medenjaci” iz Smederevske Palanke koji su odigrali ” Pepeljugu u zemlji čuda”, dok su na trećem mestu Surduličani ” Pobuna u biblioteci”, rekao je osnivač i organizator Festivala Zoran Cvetković.

Кada su u pitanju predstave za mlade, na trećem mestu je Demir Кapija ” Maturanti”, drugi su takođe Makedonci, ” Palanečko Zone” iz Кrive Palanke, dok su prvaci Tuzlaci (” Кraljevi i konjušari”).

Podsetimo da je realizator Festivala, jedinstvenog u Evropi, kako tvrde organizatori, zato što traje dok se ne završi, pod sloganom ” Dođite kad ` oćete”, Narodna biblioteka
” Rade Drainac” iz Prokuplja, uz sufinansiranje Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Prokuplja.

U protekloj deceniji, Festival je proneo slavu Prokuplja i Toplice od Vardara pa do Triglava, pa nema razloga da se tako ne nastavi i u godinama koje dolaze.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime