Završen VI Međunarodni festival  kratkog filma u Prokuplju  

0

Na završnoj večeri  VI Međunarodnog festivala  kratkog filma u Prokuplju najboljim autorma dodeljene nagrade. Prokupačka publika imala priliku da pogleda najbolja filmska ostvarenja.

Četiri dana festivala Prokupčanima su donela 82 filma iz 35 zemalja. Žiri koji su činili kompozitor Zoran Simjanović , glumica Eva Ras i reditelj Ratko Orozović,  jednoglasno je doneo odluku da se u kategoriji dokumentarnog filma  nagrada dodeli Amaru Spahiću (BIH) za film „Čovjek čelične volje” . У istoj kategoriji specijalno priznanje dodeljeno je Mohamedu Almuganiju iz Palestine za film „Shujayya” .

U kategoriji eksperimentalnog filma za najbolji je proglašen film “Imago” (Dani Joss, Grčka), dok je specijalno priznanje dodeljeno Maksu Makadu za film  “Switch”.

Najbolji igrani film je “Juliet” (Marc Henri Boulier, Francuska), dok je “Mothers Embrace” (Sina Aubi, Iran) u ovoj kategoriji dobio specijalno priznanje.

Za najbolji animirani film proglašen je film “0+AB” (Reza Hadiani, Iran), a u istoj kategoriji specijalno priznaje otišlo je u Tursku “Mr.Selfish” (Cansu Karaman, Turska).

Prema rečima direktora festivala Žikice Jovanovića, žiriju je najteže bilo da donese odluku o najboljem domaćem filmu. Za najbolji  film je proglašen film Krunoslava Jovića “Fliposkop” , a  Zoranu Tairoviću dodeljeno je specijalno priznanje za film “Papirnati život”.

Svečanoj dodeli nagrada prethodila je projekcija filma „Кotrljanje“.

Festival su organizovali Film klub Prokuplje, Dom kulture, Galerija “Fil-art” i Narodni muzej iz Prokuplja, a pokrivitelji su Ministarstvo kulture i informisanja i opština Prokuplje.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime