Završena obuka za gerontodomaćice u Prokuplju

0

Obuka za 15 gerontodomaćica u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Prokuplje, a u saradnji sa Narodnim univerzitetom Niš i Domom zdravlja Prokuplje, zvanično je završena.

Njih 15 dobilo je potvrdu za pružanje pomoći u kući. Polaznicama koje su uspešno prošle obuku sertifikate je uručio organizator obrazovanja odraslih u NSZ Žarko Stojanović.

U svečanoj sali Doma zdravlja u Prokuplju uručenju su prisustvovali direktorka Doma zdravlja dr Mirjana Miladinović, predstavnik Narodnog univerziteta Niš, koji je i izvođač obuke, kao i predavači Vesna Ivić i Dragica Panić.

Osposobljavanjem za gerontodomaćice kandidat stiče znanja i veštine u komunikaciji sa starim licima, pružanju pomoći pri održavanju lične higijene, pomoći pri ishrani, nabavci namirnica, uzimanju lekova, održavanju dobrog i stabilnog stanja osobe o kojoj brinu.

Ovakva obuka prvenstveno je usmerena na prihvatanje pozitivnog stava na relaciji gerontodomaćica – korisnik usluga, jer taj kontakt nije uvek lako ni jednostavno ostvariti. Lagani, nenametljiv pristup će vremenom stvoriti osećanje zadovoljstva, zavisnosti i zahvalnosti kod korisnika ovih usluga. Prilikom dobijanja sertifikata, polaznice su prisutnima i praktično pokazale vežbu koju su savladale tokom obuke.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime