Završena obuka za pletilje

0

U prostorijama Biznis inkubator centra u Prokuplju završena je obuka za izradu rukotvorina koju je organizovalo Strukovno udruženje proizvođača rukotvorina “Etno mreža” iz Beograda.

Cilj obuke je očuvanje tradicionalnog nasleđa kroz osposobljavanje i ekonomsko osnaživanje žena i mladih na tržištu proizvodnje ručnih radova.

Edukator iz “Etno mreže”, Dobrinka Milenović, rekla je da je ovu obuku, uz pomoć Nacionalne službe za zapošljavanje, pohađalo i sa uspehom završilo pet žena.

– Tokom obuke, koja je trajala 150 radnih i 60 sati stručne prakse, interesovanje i angažovanje žena bilo je na visokom nivou. Polaznice obuke pokazale su veliko interesovanje da nauče kako se pletu rukotvorine sa različitim motivima, izjavila je Milenović i dodala da bi bilo dobro kada bi se žene udružile i formirale svoju firmu.

Direktor Biznis incubator centra, Miloje Arsović, naglasio je da je i ova obuka pokazala da je centar servis preduzetnicima, potencijalnim osnivačima firmi i građanima.

– Biznis inkubator centar, ženama koje su završile obuku nudi sve vidove pomoći za formiranje udruženja, kao i poslovni prostor gde bi radile i svoje proizvode plasirale na tržištu, rekao je Miloje Arsović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime