Završena Škola kreativnog pisanja u KOP-u

1

Članovi Književne omladine Prokuplja u protekla dva meseca su pohađali Školu kreativnog pisanja u Domu kulture. Osmišljena kao niz kreativnih radionica i kombinacija zadataka za buduće pisce, ova škola okupila je mlade gimnazijalke i pripremila ih za prve javne pesničke nastupe.

– Celokupna zamisao je bila da ovi mladi ljudi izađu iz okvira školskog razmišljanja i pisanja, kao i da se zajednički, konstruktivnom kritikom, dođe do što pozitivnijih rezultata. Neke radionice su ih učile disciplini u pisanju, neke kreativnosti, logičkom i kritičkom mišljenju, a bilo je i radionica gde je akcenat stavljen na odgovornost koju pisci imaju, jednom kad se osmele da pišu, rekla je Srbijanka Stanković, koja je osmislila ovaj program.

Nakon svečane dodele diploma, članice su u neformalnom razgovoru još jednom razmenile svoja iskustva.

– Nas je bilo ukupno osam, ali smo podeljene u dve grupe, tako da smo u svakom trenutku, na svakoj od radionica mogle da budemo i u ulozi pisca i u ulozi kritičara. Na početku nije bilo lako kritikovati druge, ali smo postepeno uvidele da je kritika najbolji način da napredujemo. Mogu da kažem da nam je ova škola svima bila od pomoći, rekla je gimnazijalka Viktorija Marković, jedna od polaznica.

Na ovom sastanku Književne omladine je ujedno došlo do smene dosadašnje predsednice Stanković, na čije mesto je došla Ivana Lekić.

 – Uspešno završena škola kreativnog pisanja je samo najava budućih uspeha. Još bržim tempom nastavljamo sa radom i planiramo književno veče za početak decembra, rekla je Lekićka.

Na poziciju zamenika predsednika KOP-a stupila je šesnaestogodišnja Tamara Kostić, koja je prepoznatljiva ne samo po svojoj poeziji, već i raskošnom glasu.

Ova promena, kako kažu u Književnoj omladini, još jednom potvrđuje želju da se što više mesta ostavi mlađima i njihovoj kreativnosti.

DSCN3498

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime