Završena Župska berba

0

Veličanstvenim koncertom Lada Leskovara, koji je pre 52 godine pevao na otvaranju ,,Župske berbe,, sinoć je završena ova tradiocionalna privredno turistička, kulturno zabavna i sportska manifestacija.

Prema procenama organizatora u Aleksandrovcu je u protekla tri – četiri dana boravilo preko 400 hiljada gostiiju iz raznih krajeva Srbije i okruženja, a bilo je i posetilaca iz dalekog sveta.

Koncerti, Fontana vina, Vinska ulica, izložbe u Muzeju vina i Poljoprivrednoj škloli, defilei učesnika berbe, Župska svadba i zdravice, te sportske igre, samo su neki od najvažnijih dogadjanja na ovogodišnjoj manifestaciji, koja je po organizaciji programa i broju posetilaca nadmašila sve dosadašnje berbe, iako za njeno održavanje iz budžeta opštine nije izdvojen ni jedan dinar.
vinarije-aleksandrovac-7
Sve je, prema rečima predsednika Opštine Aleksandrovac dr Jugoslava Stajkovca, koji je i predsednik Organizacionog odbora Župske berbe, izsfinansirano od izdatog prostora na gradskom trgu i okolnim ulicama.

Ovogodišnja ,,Župska berba,, održana je od 24. do 27. septembra pod sloganom ,, Župa je uvek rađala sunce, nosila novi dan,,.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime