Završeno državno aero takmičenje u Trsteniku

0

Jedriličarskim akrobacijama i padobran skim skokovima danas je obeleženo zatvaranje državnih prvenstava u aero reli i preciznom letenju koje je trajalo tri dana.

Učestvovalo je sedam klubova, a najbolji rezultat postigli su piloti iz Aero kluba ,, Naša krila,, iz Paraćina. Dvostruki pobednik u generalnom plasmanu , u avio reliju i preciznom sletanja je Aleksandar Godić,, iz Kluba ,, Naša krila,,.

Najuspešnijima je čestitao zamenik predsednika Opštine Trstenik Stevan Đaković, istakavši da bi trstenički aerodrom, sudeći po posećenosti, interesovanju i iskustvu u organizaciji takmičenja, u narednom periodu mogao biti mesto za održavanje evropskih i svetskih prvenstava.
aero-takmicenje-padobranac
Da Trstenik postaje centar vazduhoplovnih zbivanja i da na najbolji način promoviše sport, slaže se I predsednik Vazduhopolovnog saveza Srbije Labud Golubović.

-Uz samo takmičenje i revijalni deo koji prati državna prvenstva, Trstenik se izdvaja kao dobar domaćin vrhunskim pilotima, kazao je Labud Golubović. Vazduhoplovni savez Srbije, inače, ove godine slavi 65 godina postojanja .

Prilikom bodovanja i ra giranja pilota tokom državnog prvenstva beleže se i računaju kazneni poeni. Milorad Marković, pilot iz Kraljeva je pobednik u disciplini precizno sletanje. On nije zabeležio ni jedan kazneni poen , što je izuzetno retko na ovim takmičenjima.

– Vozim avion ,,Moran Sokata 893 ed,, i mislim da sam zahvaljujući nekim osobinama ovog aviona, koje sam uspeo da iskoristim, bez negativnog poena pobedio u jednoj od najtežih disciplina, a to je precizno sletanje, kazao je Marković, istakavši da trstenički aerodrom ima izuzetno dobre uslove za ovakva takmičenja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime