Završni koncert muzičke škole u Domu kulture

0

Stara tradicija, koju je imala Muzička škola “Kornelije Stanković” da školsku godinu završava u Domu kulture velikim godišnjim koncertom, ponovo je obnovljena. Koncert je zakazan za 14. jun u 19h.

Ovu školsku godinu obeležili su brojni koncerti i takmičenja na kojima su učenici imali zapažene nastupe i osvajali prve nagrade.

– Možemo slobodno da kažemo da je školska godina, koja je već za nama, jedna od uspešnijih za sve nas. Naši učenici su, osvojivši veliki broj nagrada na veoma poznatim i priznatim takmičenjima, postavili visok cilj za narednu godinu, a to je dostići sve to, a što da ne i biti još bolji. -rekao je direktor muzičke škole „Kornelije Stanković“ Vladimir Drobnjak.

Prema rečima Drobnjaka, na prijemnom ispitu u prvom upisnom roku, najviše interesenata bilo je za odsek klavir i solo pevanje.

-Sva mesta su popunjena na odsecima violina i gitara. Drugi upisni krug biće održan u avgustu i onda će zainteresovani učenici moći da se upišu na odseku harmonike i klarineta gde ima slobodnih mesta – rekao je Drobnjak.

Ukoliko bude zainteresovanih kandidata i na klaviru će imati još prostora za upis.

Kako to muziciraju i učenici i nastavnici škole, Prokupčani su nedavno mogli da se uvere na koncertima u Narodnom muzeju Toplice. Godišnji koncert će, kako najvljuju, biti pravo uživanje za sve ljubitelje muzike.

 

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime