Ženu ubio iz ljubomore, pa se kaje u zatvoru

0

Zlata Nikolić (23) iz Kruševca sahranjena je na Novom kruševačkom groblju. Nju je jastukom na krevetu u porodičnoj kući Lidije Mitrović, u noći 18. februara nasilno ugušio njen vanbračni suprug Ljubiša Vasić (26).

Osumnjičenom za teško ubistvo , koji je više puta osuđivan za krivična dela nanošenja telesnih povreda i krađa, određen je pritvor od 30 dana. On je na saslušanju prioznao da je svoju suprugu Zlatu ugušio jastukom u spavaćoj sobi nejne majke, iz ljubomore, zato je i iznad kreveta napisao ,,ubio sam kurvu,,. Protiv njega se, inače, već vodi drugi krivični postupak pred Osnovnim sudom u Kruševcu.

Na sahrani Zlate Nikolić okupio se veliki broj Roma, poznanika i prijatelja iz romskog naselja Marko Orlović, među njima i najbliži rođaci iz Nemačke. Svi su oni, kažu, znali da je Ljubiša Vasić bio lopov i sklon nasilju, da se bavio kriminalom u Srbiji i u Nemačkoj, te da je i svoju nevenčanu suprugu Zlatu maltretirao i prisiljavao da promeni prezime u Nikolić radi novog pasoša.

Kuća u kojoj se dogodio zločin
Kuća u kojoj se dogodio zločin

Porodica Vasić strahuje od krvne osvete. Je, kako je izjavio novinarima jedan od bliskih rođaka porodice Mitrović ,, Zlatina rodbina neće sedeti skrštenih ruku. Osvetiće se porodici ubice,, (?!) ., navodeči da su porodice Vasića i Mitrovića već odavno zaratile. Dvogodišnjeg sina Zlate Nikolić i Ljubiše Vasića čuva Zlatina majka Lidija, kod koje je dečak spavao te kobne noći u susednoj sobi. Jedna beba im je umrla na porodjaju.

– Znam Zlatinog oca i braću u Nemačkoj, oni ne praštaju, izjavio je ovaj rođak porodice Mitrović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime