ŽFK Krstarica organizovala sportski kamp

0
Foto: Žfk krstarica.

ŽFK Krstarica iz Prokuplja organizovala je na gradskom stadionu u Prokuplju, u prisustvu oko 50 igračica kao i ljubitelja fudbalske igre, sportski kamp na kome su pored igračica tima organizatora prisustvovale igračice iz ŽFK Radnički 2012 iz Niša, i ŽFK Morava iz Žitkovca.

Ciljevi sportskog kampa bili su pre svega edukacija učesnika u pravcu unapređenja sportske rekreacije, promocija i podsticanje bavljenja sportom svih građana Opštine Prokuplje, naročito dece, žena, mladih osoba i osoba sa invaliditetom.

– Želimo da sprečimo negativne pojave u sportu poput dopinga, nasilja i nedoličnog ponašanja, nameštanja sportskih rezultata i slično. Naša je obaveza da unapredimo zdravstvenu zaštitu sportista,  ali i naš stručni rad – rekao je predsednik kluba Dejan Bulatović.

 Sportski kamp je sproveden po planu organizatora, a u njegovoj realizaciji su učestvovali i Nebojša Ilić, trener sa UEFA “A”  licencom, koji je održao trening igračicama učesnicima kampa, kao i Milorad Žugić, koji je održao usmenu edukaciju dece na teme koje su predviđene planom sportskog kampa.

Nakon završenih aktivnosti u Prokuplju, organizator sportskog kampa je obezbedio svim učesnicima prevoz do Kruševca gde je posmatran meč ženskih reprezentacija Srbije i Austrije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime