Žikina šarenica u Pločniku

1

Televizijska emisija „Žikina šarenica“ proteklog vikenda gostovala je na arheološkom nalazištu Pločnik, koje se nalazi nedaleko od Prokuplja.

Kroz dva sata programa, slikom u svet otišle su priče o kulturno-istorijskom nasleđu našeg kraja i prikazani su privredni i turistički potencijali Toplice.

Pored brojnih učesnika ovog programa, u emisiji je gostovao i narodni poslanik Darko Laketić, koji je naglasio da je ovo izuzetna prilika da se toplički kraj predstavi sa svim svojim bogatstvima i kulturno-istorijskim vrednostima.

Poslednjih godina ovo arheološko nalazište uzbuđuje arheologe iz celog sveta i jedno je od najvažnijih mesta Vinčanske kulture. Najnovija otkrića pokazuju da je odavde pre sedam hiljada godina započelo metalno doba na planeti zemlji.

Brojni gosti emisije pričali su o bogatstvu i prirodnim lepotama ovog kraja, ali i o turističkoj valorizaciji Toplice. Za sve one koji nisu posetili Pločnik, u emisiji je prikazano kako se nekad tkalo, pekao hleb i topio bakar.

Ovo nalazište u toku godine obiđe veliki broj turista iz naše zemlje, ali i sveta, a ovo je bila još jedna idelna prilika da oni koji već to nisu uradili posete Pločnik i Toplicu putem televizijske emisije „Žikina šarenica“.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime