,,Živo nasleđe“ ovogodišnja tema „Dana evropske baštine“ u Prokuplju

0

Narodni muzej Toplice je i ove godine organizator manifestacije „Dani evropske baštine “, koja će u Prokuplju, biti održana u sredu 27. i četvrtak 28. septembra. Tema je „Živo nasleđe“, a u ovogodišnjem programu, kako su istakli u Narednom muzeju Toplice, biće za svakog ponešto.

Zainteresovani će moći da budu deo brojnih radionica, različitih prezentacija, tribina, predavanja, izložbi, večeri tradicionalne muzike.

“Program je vrlo sadržajan i ispunjen je vrlo interesantnim temama, od kojih su samo neke „život jednog ćilima“, zatim „od pećine do palate“, „novac kroz vreme“ i mnoge druge. U dva dana stalo je dosta toga važnog o „živom nasleđu“, tako da pozivamo sve naše Prokupčane da dođu i budu deo svih ovih aktivnosti, koje smo i pripremili za njih”, rekli su u prokupačkom Muzeju.

Oni su istakli da se tema odnosi na prakse, znanja i veštine, koje su se prenosile sa generacije na generaciju, ali se i danas koriste.

Dani evropske baštine, koji se održavaju svakog septembra, deo su velike evropske manifestacije, kojom se nasleđe predstavlja kao zajednička baština evropskih naroda.

Dani evropske baštine je manifestacija koju su zajednički pokrenule Evropska komisija i Savet Evrope.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime