Život se normalizuje u Ploči i Jelakcu

0

Posle otapanja snežne blokade, na više lokacija u Opštini Aleksandrovac pojavila su se klizišta, a preti opasnost za dalja širenja ukoliko se ne promeni vremenska situacija na bolje. Klizišta su i na glavnom regionalnom putu Kruševac- Aleksandrovac – Jošanička Banja napravila velika oštećenja.

Sneg koji je padao prethodnih dana naneo je velike nevolje meštanima više potkopaoničkih sela. Poslediice velikog nevremana posebno su osetili meštani sela u podnožju planina Željin i Goč, u Jelakcima, Ploči , Strmenici i drugim mesnim zajednicama.

Vlažan i težak sneg , visine i do tri metra bio je u potpunosti blokirao ljude pa nisu mogli iz kuća da izađu, a komuniokacija prema regionalnom putu bila je nemoguća. Uz sve te nevolje, pojavio se i nestanak električne energije. A, među ljudima u nevolji, bilo je i starih i bolesnih.

– Imam 61 godinu, a ne pamtim da je gore bilo. Ni jedan zaseok nije mogao da dođe do glavnog puta i prodavnice. Ali, evo, uspeli smo. Sve smo račšistili, život se normalizuje, izjavio je Svetomir Stefanović.

Opština Aleksandrovac je učinila sve kako bi se otklonile posledice i život normalizovao. Predsenik mesne zajednice Ploča Svetomir Stefanović kaže da bez pomoći predsednika Opštine Aleksandrovac Jugoslava Stajkovca i opštinskog rukovodstva nisu ništa mogli da učine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime