Specijalno priznanje za prokupačko “Kotrljanje” u Velikoj Plani

0

Prokupački film “Kotrljanje” dobio je svoju prvu nagradu na 12. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Zlatna buklija u Velikoj Plani. Reč je o specijalnom priznanju Zlatna buklija koje je ovom filmu dodelio tročlani žiri na završnoj svečanosti u okviru Festivala.

Film o točku koji je zalutao u Prokuplje već se kotrlja na međunarodnim festivalima. Ovo je prva nagrada koju je dobio, a ono što ga čini posebno zanimljivim je to što se pored prokupačkih glumaca u filmu pojavljuju i poznata glumačka imena Branko Cvejić, Dragan Vujić Vujke i Eva Ras.

– Uspešno je krenula da se priča priča o Prokuplju svuda u svetu. Trenutno film o našem gradu gledaju u Moskvi, Dubaiju, Rigi (Letonija) i Imperiji (Italija). A evo, stigla je i prva nagrada. Ovo je tek početak i još mnogo gradova će čuti i videti ovu neobičnu priču o našem malom mestu na jugu Srbije, kaže režiser filma Žikica Jovanović.
Ovaj film koji je rađen u produkciji Film kluba Prokuplje, pomogli su brojni lokalni donatori. Pored Žikice Jovanovića, na filmu iza kamere su radili Srbijanka Stanković, Vojkan Aranđelović, Ivica Trailović, Zvezdan Marković i brojni drugi saradnici.
Ono što može obradovati Prokupčane jeste i prva repriza filma u Prokuplju 7. maja u 19h u Domu kulture. Ova projekcija biće realizovana na završnoj večeri Festivala kratkog filma. Program celog festivala možete pogledati OVDE. 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime