Zlatna medalja za toplički džem

0

Firma za proizvodnju pasterizovanog voća, povrća i pečurki „Boki“ iz Donje Toponice, vlasnika Dejana Joksimovića dobitnik je Velike zlatne medalje za džem od maline na ovogodišnjem 82. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu .

– Ovo je osmi put u poslednjih deset godina da svoje proizvode plasiram na Sajam. Očigledno je da su stručnjaci prepoznali i ocenili kvalitet proizvoda moje firme i da su mi dodelili ovakvo jedno priznanje. Na ovom renomiranom skupu poljoprivrednika već sam uspostavio poslovnui saradnju sa kupcima iz Bosne i Hercegovine, rekao je Joksimović i dodao da i iz drugih zemalja u okruženju postoji interesovanje poslovnih ljudi za kupovinu njegovih proizvoda.

Ovaj uspešni privrednik naglašava da svojim učešćem i dobijanjem zlatne medalje on nastoji da afirmiše privredu i poljoprivredu Opštine Prokuplje.

Rukovodilac Odeljenja za poljoprivredu Opštine Prokuplje Srđan Stamenković ističe da je dobro što je lokalna samouprava i ove, kao i predhodnih godina, omogućila odlazak poljoprivrednika na Sajam u Novom Sadu.

– Poljoprivrednici Đurovca, Babotinca, Reljinca, Mađara i drugih prokupačkih sela obilazeći štandove mogli su se uveriti u novitete u poljoprivredi koji su prisutni kod nas i u inostranstvu. Na Sajmu su oni razmenili mišljenja o radu sa proizvođaćima hrane, semenskog materijala, poljoprivrednih mašina, stočarima i stručnjacima iz oblasti zaštite bilja, rekao je on.

Na ovoj jedinstvenoj poljoprivrednoj manifestaciji u ovom delu Evrope predstavilo se skoro 1.500 izlagača iz svih krajeva Srbije i 60 zemalja Evrope i sveta. Zemlja prijatelj ovogodišnjeg Sajma je Italija.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime