Zlatna medalja za topličkog planinara

0
Foto: PSK "Toplica"

Toplički planinar Jovan Stamenković osvojio je zlatnu medalju kod veterana na maloj stazi u 2. kolu Treking lige Srbije u Ovčarsko kablarskoj klisuri. Takmičenje je održano u nedelju 7. aprila. Stazu od 15,6 km Jovan je prešao za 1h i 38 minuta.

Na ovom velikom takmičenju učestvovalo je sedam članova Planinarsko skijaškog kluba “Toplica”. Pored osvojene zlatne medalje, solidnim plasman ostvario je planinar Boban Stojković, koji je osvojio je 30. mesto kod seniora na srednjoj stazi.

– Čestitamo domaćinu na odličnoj organizaciji. Bilo je ukupno 366 takmičara, a na maloj stazi gde je naš Jovan bio prvi 144 takmičara. Nije zanemarljiv plasman Bobana Stojkovića, kao ni učešće Ivane Petrušić, Ane Pantić, Sanje Radonjić i moje. Sada se spremamo za 3. kolo na Ozrenu. – rekao je predsednik PSK “Toplica” Darko Žarić. 

Planinari ovog kluba učestvovali su prošle godine na svih sedam kola Treking lige Srbije i nameravaju da i ove godine isprate celo takmičenje. U toku su pripreme za 3. kolo, koje se održava 20. aprila u Sokobanji, na Ozrenu.

Osim negovanja takmičarskog duha, planinari PSK “Toplica” veliki su poštovaoci prirode, pa su iskoristili ovaj vikend da uživaju u lepotama Ovčarsko kablarske klisure.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime