„Žubor“ u stečaju – Kuršumlijska Banja nestaje

9

Agencija za privatizaciju objavila je da je Zavod za rehabilitaciju „Žubor“ iz Kuršumlijske Banje na spisaku 188 preduzeća u Srbiji koja su otišla u stečaj čime će jedno od najstarijih banjskih lečilišta u našoj zemlji potpuno nestati.

Naime, za kupovinu i privatizaciju „Žubora“ u Kuršumlijskoj Banji nije bilo zainteresovanih investitora koji bi kupili ovu, nekada državnu ustanovu oko čijeg ponovnog pokretanja i vlasništva su u prethodnih nekoliko godina kružile kontroverzne informacije.

Sada se i definitivno zna da je država digla ruke od ove, nekada uspešne ustanove koja je činila jezgro Kuršumlijske Banje koja će i definitivno ostati banjsko lečilište koje će polako nestati.

Radnici, njih 35 od nekada 120 koliko je preostalo, moći će da ostvare po 200 evra socijalnog programa po godini staža nakon što i zvanično stupi na snagu odluka o stečaju „Žubora“.

Inače, Kuršumlijska Banja je jedna od nasjtarijih banjskih lečilišta ne samo u Srbiji, već i na prostoru bivše Jugoslavije i Balkana sa izvorima tople vode koji nikada nisu bili iskorišćeni i u kojoj sada živi tek tridesetak stanovnika.

9 KOMENTARA

 1. Pa kolika je cifra u pitanju da se odkupi Zubor?
  Cisto sumnjam da su ne zainteresovani za kupovinu
  nego kao i sve firme u srbiji moras nekog doooobro da podmazes da bi kupio.
  Ili kad padne cena na 100€ kupice neko iz vlade
  kao i sve ostale firme

 2. Da su pametni kao sto nisu, ta banja bi radila odavno.
  Jeste da dosta treba da se ulozi, ipak je banja dosta propala, ali kad bi ulozili da se banja renovira i da pocne da radi, za kratak vremenski period bi se isplatilo, i posle od te banje bi se punili novcanici zaposlenima u Vladi, i budzet Srbije..
  Ali idioti o tome ne umeju da razmisljaju, najlakse je reci: ”banja ide u stecaj”…
  Secam se kad je banja radila, to je bilo puno naroda, prelepo i za oci i za dusu.
  A sad u banju rade jedan postar, jedan maticar, i nekoliko policajca.. Znaci jadno je videti banju u sadasnjem vremenu…
  Onaj ko je bio u banju, on zna o cemu pricam…

 3. prvo banja nikad nece umreti jer i dan danas tece lekovita voda na sve strane, pa cim nekome dodje iz du…ta u glavu on ce to kupiti i renovirati i ne smao da ce staci na svoje noge vec ce biti i bolja i jaca od Proloma i Lukovse banje

 4. kako vas nije sramota, bre ovoliko Kursumlicana ne radi, najboje je da svi odu , pa da dodju siptarii, To hoce te?? More motka treba jedna pa sve zube da vam izbijemo.Bolje da ste dali Rasi makar covek da za posli ovaj jadan narod sto gladuje i jedva krpi kraj sa krajem! Onakva lepota propada??

 5. Koristili je rimljani (bila dobra),koristili je turci (bila dobra),za vreme tita se izgradila bila najlepsa i najpoznatija i …?MI SMO JE SREDILI IZGLEDA KAO ČERNOBILJ!!! Moze da snimaju horor filmove.Hvala majko SRBIJO ti si najlepsa na svetu, sta ti uradi ovaj nebeski skolovan narod.

 6. Treba mi sami da uradim nesto povodom ovoga, da lepo organizujemo dobrovoljnu akciju, Sredimo Kursumlijsku banja, a ne da čekamo druge koji se nikad neće setiti. Kao na primer nasa drzava, mi smo u pogranicnoj zoni i sta treba da dodju siptari? lepo uradimo stari od osamnest godina, koji su sposobni za rad , pa da krenemo da je ocistimo, naravna ako bi hteo neko da ulazi novcanih sredstava. A ne da ovako propada!! SPASIMO KURŠUMLIJSKU BANJU OD PROPADANJA!!!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime