Župljani proslavili Dan Opštine Aleksandrovac

0

Protekli vikend u Aleksandrovcu protekao je u slavu Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara, vinara i voćara, vitezova vina i vrednih domaćina blagorodne Župe.

Predsednik opštine Aleksandrovac Jugoslav Stajkovac pre Svečane akademije primio je goste u svom kabinetu gde ih je u najkraćem upoznao sa rezultatima rada ove lokalne zajednice u prethodnom periodu.

Na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine Aleksandrovac, među brojnim gostima iz svih mesta u okruženju i šire, ispred Kruševca prisustvovali su zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović i član Gradskog veća Zoran Veljković. Proslavi u Aleksandrovcu prisustvovali su i predsednici opština Rasinskog okruga i prijateljskih gradova, narodni poslanici, predstavnici političkog i društvenog života.

U prepunoj sali Doma kulture predsednik Stajkovac, nakon informativnog filma o postignutim rezultatima i ostvarenim obećanjima, još jednom je napomenuo da čine sve kako bi unapredili život meštana Aleksandrovca.

– U ovo vreme krize, kada nam ni priroda nije bila naklonjena prošle godine, dosta toga smo uradili i postigli. I ovogodišnji budžet je razvojni i usmeren je na poboljšanje kvaliteta uslova života naših župljana, istakao je, između ostalog , predsednik opštine Aleksandrovac.

Uručene su brojne pohvale i plakete, a najveće priznanje „Februarsku nagradu“ dobio je prof. dr i brigadni general Miodrag Čolić.

Ispred jedinstvenog Muzeja vina presečen je slavski kolač i simbolično su orezani prvi čokoti vinove loze, uz molitvu za dobru godinu i odličan kvalitet grožđa.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime