ZVONIMIR PRELIĆ (1953-2019) IN MEMORIAM

7
zvonko-prelić

PROKUPLJE: Sa velikom nevericom i žaljenjem obaveštavamo da je naš dragi kolega i saradnik, a pre svega dobar čovek Zvonimir Zvonko Prelić preminuo 10. avgusta u 66. godini života.

Svojom duhovitošću, trezvenim i simpatičnim humorom, on nas je zabavljao svojim pričama i osvrtima na neka davno prošla vremena. Bio je čuvar onih neprolaznih vrednosti poput ljubavi, porodice, poštovanja, nežnosti, časti, dostojanstva. Stalno je isticao koliko je u porodici važna ljubav, ali i koliko smo svi pomalo zaboravili na to.

Svoju bezmernu ljubav prema supruzi, deci i unucima uspeo je sa lakoćom da pretoči u reči i da u svojim pričama sve čitaoce vrati kroz vreme.

U tom malom vremeplovu vraćao nas je na Toplicu, kakva je bila u njegovom detinjstvu, vodio nas je na kampovanje, podsećao na neke ljude kojih odavno nema.

Zahvaljujući njegovom životnom pisanju mogli smo i mi, iz mlađih generacija, bar nakratko da se preselimo u Gubetin ili Prokuplje sredinom 20. veka i da otkrijemo kako su ljudi zaista živeli, mislili i osećali.

Sve su to mogle i umele Zvonkove reči!

Otišao je ne ispričavši mnoge priče. Sahrana će se obaviti danas, u nedelju 11. avgusta u 12 časova na groblju u Guvetinu.

Dragi kolega i prijatelju, neka ti je večna slava i hvala!

7 KOMENTARA

  1. Večnaja pamjat bio je hroničar svoga vremena svih zbivanja u Toplici a i šire a njegove priče dosetke šale živeće i posle njega bio je čovek za poštovanje, na žalost moje prijateljstvo sa njim kratko potraja na žalost takvi su nam putevi gospodnji počivaj u miru naš dragi Zvonko

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime