Alarmantno: Kruševac zbog havarije i dalje bez vode

0

Iako je kruševački ,,Vodovod,, danas obavestio da se stanje sa vodosnabdevanjem normalizuje, stanje je veoma alarmantno, zbog čega je noćas zasedao Štab za vanredne situacije. Najveći deo grada je više od 40 sati bez vode, a po svemu sudeći, bez vodosnabdevanja može ostati i bolnica, jer zaliha u rezervoaru na Bagdali ima do sutra veče.

Kao neophodnu protivepidemijsku meru, kruševački Zavod za javno zdravlje predložio je da se u ovdašnjim školama i vrtićima sutra obustavi rad kako bi se, kako su na zasedanju Štaba naveli epidemilozi, predupredila eventualna epidemija crevnih bolesti.

Gradonačelnik Kruševca i komandant Štaba za vanredne situacije, Dragi Nestorović rekao je da će se u toku noći izvršiti dezinfekcija mokrih čvorova u školama i vrtićima, i da će se nakon kompletne procene situacije na terenu, do sutra ujutru, doneti i konačna odluka da li će te ustanove sutra obustaviti rad.

U međuvremenu, Štab za vanredne situcije doneo je odluku da se sutra obustvlja nastava u kruševačkim škola o čemu više možete pročitati OVDE

Vanredno zasedanje štaba za vanredne situacije u Kruševcu
Vanredno zasedanje štaba za vanredne situacije u Kruševcu

Prema rečima, Nestorovića, građanima je trenutno na raspolaganju pet pokretnih i 12 stacionarnih cisterni sa pijaćom vodom, kao i četiri sa tehničkom.

– Nemamo dovoljno cisterni sa pijaćom vodom i očekujemo angažovanje još pet cisterni, tri od Vojske Srbije i po jedna iz Vodovoda u Aleksandrovcu i Trsteniku, rekao je on.

Ekipe za otklanjanje kvara na magistralnom vodovodu su non stop na terenu, a večeras oko 19 časova pristigla je i stručna ekipa ,,Jedinstava,, iz Užica, kao pomoć u radovima na otklanjanju kvara.

Kruševac je bez vode ostao juče u sedam sati ujutru, kada su i otpočeli radovi na ugradnji merača protoka vode u selu Lipovac kraj Kruševca, kao deo projektnih aktivnosti u sklopu realizacije vodosnabdevanja opština Varvarin i Ćićevac.

U toku izvođenja radova, došlo je do havarije na glavnom ventilu magistralnog cevovoda, zbog čega Kruševac, kako je prvobitno bilo najavljeno iz ovdašnjeg Vodovoda, danas nije dobio vodu.

Mesto gde se dogodila havarija -Lipovac
Mesto gde se dogodila havarija -Lipovac

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime