Albanci uhapsili srpsko-rusku porodicu na Merdaru

0

Srpsko-ruska porodica koja je uhapšena na Merdaru zbog navodnog ilegalnog prelaska granice, bila je u poseti rođacima, navodi Glas Moskve nakon što je policija samoproklamovane republike Kosova izvestila je da je u utorak uhapšeno šest ruskih državljana i pet drugih Srba zbog ilegalnog prelaska granice iz Srbije.

Naime, Ruskinja i njen suprug Srbin zajedno sa njihovom maloletnom ćerkom i njihovim ruskim prijateljima pošli da posete rođake, kada su bili uhapšeni. Tog dana je njihova ćerka Natalija je dobila poruku od svoje majke sa molbom da joj pošalje telefonski broj ruske diplomatske kancelarije u Prištini.

Nekoliko sati kasnije, majka je pozvala Nataliju sa nepoznatog srpskog broja i prijavila da su zatočeni na granici i da su im oduzeti pasoši i telefoni.

“Rekli su mi da su bili pred sudijom i da je odlučeno da uz plaćanje novčane kazne budu pušteni, ali još uvek nemam vezu sa njima, niko me nije zvao i niko mi ne može dati nikakvu informaciju”, rekla je Natalija.

Prema njenim rečima, nema informacija da li bi se ruske diplomate mogle sastati sa pritvorenicima.

“Ja sam lično putovala ovom granicom, znam gde je to. Godinu dana ranije bili smo tamo i nikada nije bilo problema. Dolazili smo u posetu baki i deki moje sestre, mirno odlazili. Mislim da ova situacija nije normalna, nisu oni teroristi, već su jednostavno otišli da posete svoju rodbinu “, zaključila je Natalija.

Najnovije vesti iz Kuršumlije možete pročitati OVDE

Najnovije vesti iz Prokuplja pročitajte OVDE

(Izvor: Glas Moskve)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime